Ομοιοπαθητικη & Παιδι
Εφαρμογές της Ομοιοπαθητικής στα Παιδιά

Οι οργανισμοί των παιδιών έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από τους ενήλικες των οποίων η υγεία έχει διαταραχτεί από την χορήγηση αλλοπαθητικών φαρμάκων, από διάφορες καταχρήσεις και γενικότερα από την επίδραση διαφόρων στρεσσογόνων παραγόντων. Έτσι τα παιδιά αντιδρούν άριστα στο ομοιοπαθητικό φάρμακο όταν είναι το σωστό.

Στην Ομοιοπαθητική με την εμπειρία που υπάρχει, δεν θεωρούμε υποστήριξη του οργανισμού του παιδιού την χορήγηση αντιβιοτικών ή άλλων κατασταλτικών φαρμάκων. Υποστήριξη θα έχουμε αν καταφέρουμε να ενισχύσουμε τον ίδιο τον οργανισμό και να τον επαναφέρουμε στην αρχική του κατάσταση υγείας, την οποία είχε πριν αρχίσουν οι επανειλημμένες πτώσεις (ιώσεις κλπ), όταν αντιμετώπιζε μόνος του αυτά τα προβλήματα. Ειδικά τα παιδιά, τα οποία δεν παρουσιάζουν λόγω ηλικίας εύκολα χρόνια προβλήματα, θεωρούνται οι καλύτεροι μας ασθενείς, γιατί εύκολα και γρήγορα ενισχύεται ο οργανισμός τους, σαν «παρθένος» που είναι. Γι' αυτό και πολλοί γονείς λένε ότι «σώθηκαν» κάνοντας Ομοιοπαθητική θεραπεία στα παιδιά τους. Άλλωστε πολλές φορές κάποιοι γονείς, θέλοντας ίσως να ευχαριστήσουν το γιατρό τους, αναφέρουν ότι σε περιόδους με έξαρση των ιώσεων, τα περισσότερα παιδιά που μείνανε στους παιδικούς σταθμούς, ήταν εκείνα που κάνουν Ομοιοπαθητική θεραπεία.

Η προληπτική αξία της Ομοιοπαθητικής είναι τεράστια στα παιδιά. Όσο πιο έγκαιρα ένα ζευγάρι αρχίσει την ομοιοπαθητική θεραπεία πριν από την σύλληψη, την συνεχίσει κατά την κύηση, στον τοκετό και στη γαλουχία τόσο πιο υγιές θα είναι το παιδί. Αν εφαρμοσθεί η Ομοιοπαθητική θεραπεία πριν από την σύλληψη, αφαιρούνται οι προδιαθέσεις που μεταβιβάζονται γενετικά στο παιδί και οι οποίες πυροδοτούν την έναρξη διάφορων νόσων (πχ ατοπικά νοσήματα,αυτοάνοσα).

Αναφέρονται μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις στις οποίες η ομοιοπαθητική έχει άριστα αποτελέσματα:

ΝΕΟΓΝΑ:

κωλικοί, ευερεθιστότητα, ανησυχία, διαταραχές ύπνου, προβλήματα θηλασμού, προβλήματα οδοντοφυΐας, διατροφικές διαταραχές.

ΒΡΕΦΗ - ΠΑΙΔΙΑ:

Λοιμώξεις: ωτίτιδα, βρογχιολίτιδα, αμυγδαλίτιδα, βήχας

Ατοπικά νοσήματα: έκζεμα, αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα.

Ψυχικά προβλήματα: ζήλια, φοβίες, επιθετικότητα, απόσυρση, προβλήματα κοινωνικοποίησης,νυχτερινή ενούρηση, εφιάλτες, τικς, βατταρισμός.

Πνευματικά προβλήματα: έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, υπερκινητικότητα.

Αποφεύγετε να δίνετε στο παιδί σας με το παραμικρό αντιβιοτικά. Ιδίως σε περιπτώσεις ιογενών λοιμώξεων στις οποίες είναι ουσιαστικά άχρηστα μιας και τα αντιβιοτικά δεν έχουν την παραμικρή επίδραση στους ιούς.

Ξεκινήστε από την αρχή της ασθένειας Ομοιοπαθητική θεραπεία. Έτσι το παιδί και δε θα επιβαρύνει τον οργανισμό του με χημικά φάρμακα, και θα αποφύγει τις οποιεσδήποτε παρενέργειες ( πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις, καταστροφή της εντερικής χλωρίδας ) αλλά το σπουδαιότερο θα αντιδράσει με τις δικές του δυνάμεις στην ασθένεια εκπαιδεύοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα με αποτέλεσμα να θωρακίσει τον οργανισμό του και να παραμένει απρόσβλητο σε επόμενες λοιμώξεις.