ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΖΟΝ

Το όζον ή τριοξυγόνο είναι μια αλλοτροπική μορφή οξυγόνου, με χημικό τύπο O 3 Στην ιατρική χρησιμοποιείται το ιατρικό θεραπευτικό όζον, ένα μείγμα οξυγόνου και όζοντος (Ο 2 /Ο 3 ), σε συγκεντρώσεις ανάλογες των παθήσεων προς αντιμετώπισηΗ οζονοθεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος κατά την οποία εισάγεται στον οργανισμό με διάφορες μεθόδους όζον εμπλουτισμένο με οξυγόνο. Αποτέλεσμα είναι η αφύπνιση του ανοσοποιητικού συστήματος και η ενίσχυση των μηχανισμών επανόρθωσης του ανθρώπινου σώματοςΤο 2010 υπεγράφη για πρώτη φορά η ‘’διακήρυξη της Μαδρίτης σχετικά με την θεραπεία του όζοντος’’ από 26 διεθνείς οργανώσεις, ενώ 38 εθνικές και διεθνείς οργανώσεις μέχρι σήμερα, έχουν αναγνωρίσει αυτήν τη διακήρυξηΣτην Ελλάδα το ΕΣΥ αναγνωρίζει το 1991 με το ΦΕΚ 157/91 τη χρήση του όζοντος σε ιατρικές πράξεις διαφόρων ειδικοτήτων και το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) εντάσσει το 2014 τη μέθοδο της μεγάλης και μικρής αυτομετάγγισης καθώς και τις ενδομυϊκές και ενδαρθρικές εγχύσεις, στις ιατρικές πράξεις

ΠΩΣ ΔΡΑ ΤΟ ΟΖΟΝ

Δρα στα τριχοειδή αγγεία αυξάνοντας έτσι την αιματική ροή στους ιστούς με απελευθέρωση Ο2.

Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση.

Έχει αντιιική και μυκητοκτόνο δράση.

Διεγείρει το Ανοσοποιητικό και αντιοξειδωτικό σύστημα του οργανισμού ενισχύοντας έτσι τους μηχανισμούς επανόρθωσης ιδίως σε αθλητές και σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΟΖΟΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μεγάλη αυτομετάγγιση. Συνίσταται στην λήψη συγκεκριμένης ποσότητας αίματος από τον ασθενή, το οποίο αναμειγνύεται με ιατρικό όζον σε συγκέντρωση ανάλογα με την πάθηση και επαναχορηγείται. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, διαρκεί περίπου 30’ και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις δραστηριότητές του. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για τις παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος και τα αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. νόσος του Crohn, ρευματοειδής αρθρίτιδα). Επίσης προτείνεται για τους καρκινοπαθείς, τους ηλικιωμένους, τους αθλητές.

Υποκλυσμός εντέρου. Είναι μία μέθοδος εντελώς ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί περίπου 15’.Εισάγεται μέσω λεπτού καθετήρα ιατρικό όζον στην περιοχή του εντέρου, για την αντιμετώπιση παθήσεων του εντέρου, όπως οι επίπονες κολίτιδες και η νόσος Crohn και αυτοάνοσων νοσημάτων.

Ενδομυϊκές και υποδόριες ενέσεις Εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, του πόνου λόγω κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου, της κεφαλαλγίας, της οσφυαλγίας, της αυχεναλγίας, των μυοσκελετικών προβλημάτων. Η ανακούφιση από τον πόνο είναι άμεση.

Τοπική εξωτερική εφαρμογή με ασκούς ή κώδωνες Η εφαρμογή γίνεται με την τοποθέτηση της πάσχουσας περιοχής (π.χ. άνω ή κάτω άκρα) σε ειδικούς αεροστεγείς σάκους όπου γίνεται έγχυση ιατρικού όζοντος, για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, χρόνιου έλκους, διαβητικού ποδιού κ.α.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Ινομυαλγία- Προσωπαλγία- Οστεοαρθρίτιδα- Ρευματοειδής αρθρίτιδα- Αυχεναλγία- Οσφυαλγία- Ισχιαλγία- Κεφαλαλγία- Ημικρανίες- Νευραλγία Τριδύμου- Τενοντίτιδα- Οστεομυελίτιδα- Έρπης- Κολίτιδα- Ακμή- Κυτταρίτιδα- Ψωρίαση- Διαβήτης- Αρτηριακή υπέρταση- Άσθμα- Χρόνια βρογχίτιδα- Γαστρίτιδα- Γαστρικό έλκος- Νόσος του Crohn- Χρόνια δυσκοιλιότητα- Υποθυρεοειδισμός- Κατάθλιψη- Στεφανιαία νόσος- Ανθεκτικές βακτηριακές λοιμώξεις - Εμμηνόπαυση- Υπογονιμότητα

Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος Οζονοθεραπευτής, από την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Οζονοθεραπείας και τη SIOOT International

Τα Ιατρεία μας
ΑΘΗΝΑ

Μεσογείων 254,Χολαργός
Τηλ: 2130 368 778

ΠΑΤΡΑ

Κορίνθου 313-315
Τηλ: 2610 222 376

LIMASOL

Frangklinou Rousvelt 255, Block A, 1st Floor
Office 102, 3046 Zakaki, Cyprus
Tel: 70002290

Ακολουθήστε μας

YouTube
Facebook
Instagram
Linkedin


Copyright @2021 All Rights Reserved